Return to site

Lucică-june-prim și dezvoltarea personală

· Povesti terapeutice

Cu 4 ani în urmă vine la mine Lucică . M-a sunat o prietenă și m-a întrebat dacă pot să-l primesc pe Lucică. L-a întîlnit ea la niște seminarii de dezvoltare personală cu îmbrățișări și acceptări .. ochi în ochi și mînă în mînă .. alea de trebuie să îți recunoști sinele în ochii umeziți ai aproapelui tău, după care rămâi traumatizat măcar 6 luni pentru că nu ai reușit să te recunoști în aproapele din fața ta , ceea poate înseamnă ceva grav 😀 pentru mintea ta: că nu ai nici o șansă să te mîntuiești, că nu ești spiritual sau că ești în urmă rău cu evoluția ...

Acest Lucică Lucescu era client vechi al acestor grupuri, locuri minunate unde să-și manifeste din preaplinul iubirii lui necondiționate, în care devenea un butoi de acceptare al aproapelui dar mai mult al aproapelor. Ce mai tură vura , Lucică își căuta monada, flacăra, sufletul pereche în aceste grupuri-incubatoare ale iubirii spirituale .

Am întrebat-o pe Maria, prietena mea "De ce ar vrea să vină la mine ?"

Maria: "Pentru că are el niște probleme vechi și nu reușește nimeni să le dea de cap."

Eu întreb mereu pe cei care mă sună pentru altcineva : "Dar el vrea să vină?". Căci dacă omul nu vrea și vine doar trimis de vreun salvator , este ca și cînd faci terapie la o sperietoare de paie din păpușoi .. nu există colaborare. Așteaptă să le dai ceva și să plece acasă .. omul nu înțelege că terapeutul nu dă un examen cu el .. ci el, clientul, are o problemă și terapeutul e doar facilitator în acest proces de rezolvare a ei.

Prietena mea îmi răspunde: "Vrea foarte mult."

"Ups..." mă gîndesc eu .. că vrei e ok dar "foarte mult" înseamnă că ori îl arde ori e curios .

Îi spun că îl primesc pe Lucică și într-o zi intră pe ușa un om masiv de 48 , 50 de ani .. puțin transpirat cu cămașă roșie mulată .. daaa.. și dezinvoltură de spiritual din ăla cu "open mind"...mă înțelegeți voi😀.

"De ce ați venit? " întreb eu.

Lucică: "Să vă cunosc , eram curios ce faceți."

Eu: "Asta-i altceva , mă puteați invita la o cafea nu trebuia să faceți așa un efort .. sau să mă stalkăriți pe facebook."

Lucică: "Nu, nu .Am aflat eu că dumneavoastră sunteți altfel."

Eu rîd: "Adică o nebună. Nu? Mai nebună puțin..."

Știu că sinceritatea mea o traduc oamenii în nebunie, excentricitate , pentru că e greu să stai față în față cu lumina adevărului .. mai bine să învăluiești omul în cuvinte goale .. pleacă mulțumit de la tine și o zi îl ține abureala dată la nas de "specialist".

"Bun, mă adresez eu lui Lucică, hai să începem... Spune-mi care este problema."

Și de aici începe povestea lui Lucică . Nu am intervenit decît puțin spre sfîrșit că nu am avut șansă să pun nici o întrebare😀.

"De ce ați venit? " întreb eu.

Lucică: "Să vă cunosc , eram curios ce faceți."

Eu: "Asta-i altceva , mă puteați invita la o cafea nu trebuia să faceți așa un efort .. sau să mă stalkăriți pe facebook."

Lucică: "Nu, nu .Am aflat eu că dumneavoastră sunteți altfel."

Eu rîd: "Adică o nebună. Nu? Mai nebună puțin..."

Lucică : "Eu cu femeile am ce am, nu prea rămân cu ele .. am avut 3 neveste și acum am o prietenă. Prima nevastă m-a lăsat ea, a plecat cu copilul. De ce ? Pentru că am bătut-o zdravăn, dar știu de ce am făcut-o.. pentru că tatăl meu o bătea pe mama mea și așa eu am dus acest program mai departe. A doua nevastă era mult mai drăguță, dar am bătut-o și pe ea. La ea am ținut mai mult, dar știu de ce am bătut-o, că eu nu am avut un model de mamă bună, mama nu m-a iubit cum trebuie, nu m-a îmbrățișat și eu nu știu cum să iubesc. Bun, a treia nevasta nu am stat mult cu ea .. a plecat ea repede, am bătut-o doar odată, dar era și normal doamnă , pentru că eu veneam deja traumatizat din 2 relații, unde am fost rănit.

Eu : "Înțeleg...iar a patra ?"

"A patra e prietenă, dar eu nu prea mă implic pentru că nu mai am nici o încredere în femei, încrederea mea a fost zdruncinată total, sunt traumatizat , femeia asta ultima chiar trebuie să facă un efort să-mi cîștige încrederea. Vedeți eu știu ce probleme am și de ce, că eu am fost la cursuri, am studiat .. știu exact de ce sunt in situația asta și știu și ce să fac, plus că eu mai sunt și zodia scorpion cu ascendent în fecioară dacă mă înțelegeți ce spun."

Eu, puțin șocată de Lucică cel blînd, traumatizat și cu încredere zdruncinată, mă hotărăsc să-i zic ceva. Trecuseră deja 45 de minute in care Lucică îmi spusese problema și cauza , era clar că știa cam tot, că nu degeaba a fost el la cursuri .. așa că îi spun:

"Pentru că văd că știi, ai soluții, știi exact ce să faci, cunoști cauzele și văd că te descurci foarte bine, viitorul tău e promițător, am o rugăminte la tine; acum este 16.45, la 17 am un client , te rog mult ia-l tu și fă-i terapie , asistă-l, că aș vrea să mă duc să-mi iau ceva de mîncare de jos."

Lucică , cu ochii mari , uimiți, șocat, dar credul: "Cine , eu?"

"Da Lucică , tu. Am văzut că le știi pe toate și sunt sigură că poți să rezolvi și cu clientul următor doar că trebuie să schimbăm locurile...Stai tu aici pe scaunul meu și lasă clientul pe canapea. You are good ...You are really goood."

Vi l-am prezentat pe Lucică , produsul cursurilor motivaționale, de dezvoltare , de ceakră a inimii, de reiki, de regăsire a divinului interior, de vorbit cu arturienii, de astrologie pe pîine și numerologie, gîndire pozitivă, de trezire a sinelui și ce mai vreți voi. El e Lucică Lucescu, Lucică Strălucescu .. că după atîtea cursuri ar fi cam greu să nu strălucești că un Luceafăr pe bolta întunecată a celor nepregătiți și necursați. Sunt sigură că și voi v-ați intersectat măcar odată cu un Lucică sau o Lucica . Acum că suntem in plină schimbare de sens al vieții, de paradigmă, acești războinici ai luminii care sunt gata pregătiți .. îi așteptăm în prima linie .. la rampă . Aplauze pentru Strălucești - încă un motiv de zîmbit și de speranța: Luceștii există.

Aceasta este o poveste terapeutică. Eu adun diferite experiențe,tipare umane, programe mentale și le expun pentru a decoperta mintea, prin umor, ca să nu doară. Fiecare își poate recunoaște tiparele minții într-un personaj, un Maricel, un Lucică. Luați-le ca simple povești cu pilde. M-a întrebat un prieten dacă Maricel există. Nu, Maricel e o combinație de mai mulți Maricei, un prototip uman că să zic așa, un aspect uman al nostru în manifestare. 

De ce vi le scriu acum? Pentru că zilele astea, cu izolarea Covid, avem timp de introspecții și e un timp perfect să iei o pauză să vezi nebunia ta și a lumii - ce merge prost și ce nu , ce e adevăr și minciună .. e un timp minunat , chiar dacă nu vedeți asta din cauza fricii. 

Hai să ne relaxăm și conștientizări cît mai profunde să avem!