Return to site

Vindecarea somato-emoțională 

și timpul psihologic

Există un timp psihologic care conține aspecte emoționale negative, aspecte nedigerate, nerezolvate. Aceste aspecte emoționale negative ne bântuie pentru a fi rezolvate. În memoria noastră există acest timp psihologic cu înscrierile lui negative, care ne face sa avem stări anxioase cu cauze necunoscute, dureri fizice, până la somatizarea unor boli. 

În acest timp psihologic pot fi înregistrări încă din burta mamei care să acționeze acum, în prezent. Se face un preaplin și iese la suprafață acea durere. Noi ca terapeuți ne întâlnim adeseori cu astfel de aspecte.

Timpul psihologic se înregistrează cu aceste traume ce pot apărea oricând pentru ca ele se vor vindecate si rezolvate. Daca suntem conștienți este foarte bine, aceste dureri emoționale ne trimit la sufletul nostru, la forța si darurile noastre interioare, care ne aduc vindecarea. Însă dacă nu suntem conștienți și nu înțelegem ce ni se întâmplă ele pot deveni un adevărat blestem. 

CUM APAR ACESTE ÎNSCRIERI ALE TIMPULUI PSIHOLOGIC?

Noi suntem suflet și spirit, dar mica personalitate ține cont numai de timpul biologic, ignorând aceste aspecte ale timpului psihologic. Noi creăm stări de exprimare, emoții, folosind energia vieții care curge prin noi. Între o stare de adormire și negare, uitând de existența sufletului, credem că nu suntem responsabili de aceste creații negative, generate chiar de noi. Ajungem să ne temem de ele, să ne lăsam bântuiti de ele, fugind de ele si chiar negându-le existenta. 

Pe de altă parte, dacă aș avea o stare de prezență, dacă mă responsabilizez și conștientizez că sunt propriile mele creații și că pot oricând alege ce vreau să trăiesc, îmi voi aduce armonie în propria viață și aceste aspecte ce au amprentat timpul psihologic se vor vindeca de la sine.

Deci, să încetam să mai fugim de emoțiile negative care ne bântuie și să acceptam ca sunt propriile noastre creații.

CUM VINDECĂM ACESTE ÎNSCRIERI?

Trăind conștient și în prezent, încetăm sa le mai creăm. Tu le faci, tu însuti le poți dezlega, încetând să le generezi prin alegerea conștientă a propriilor gânduri și emoții, acelea pe care vrei să le trăiești.

Asumarea responsabilității, cum că acestea sunt generate de tine, că ai acces la ele, ne face să putem aborda in mod responsabil și conștient vindecarea noastră, atât a trupului cât și a minții și sufletului.

Daca eu ca ființă responsabilă, desfac starea mea de exprimare acumulată în timpul psihologic, eliberez energia pură închisă in aceste stări negative, această energie devine o energie de o nouă calitate, crescând potențialul meu de viață. Încetând să mai consum această energie de viață în stări de frică, ea îmi va servi la vindecare și apoi încărcată cu altă informație de un alt nivel mă ajută să expansionez conștiința care sunt. 

În acest fel noi vom ieși dintr-o sferă a temerilor și fricilor trecând într-un alt nivel superior de înțelegere și trăire. Acest timp pe care-l trăim foarte mulți dintre noi in depresie, frica, anxietate este un timp al asumării propriilor noastre creații si poate deveni un timp al trezirii noastre, poate duce la eliberarea noastră si la trezirea conștiinței cristice în noi. 

Sa încetăm să supraviețuim și să începem să trăim deplin și conștient această viață care ne este dăruită!