•  

   
   

  Curs de eliberare somato-emotionala

  - pentru intelegerea functionalitatii umane si ca mod de armonizare proprie -

   

 •  

  Acest curs este despre a experimenta si a capata cunoastere, nu este despre a mai aduna niste informatii.

   

  Prin aceasta experimentare si prin lucrul cu tine insuti si cu ceilalti vei capata o intelegere profunda a modului de functionare al mintii. Vei putea cunoaste efectele credintelor si programelor ei in corp. Vei vedea modurile prin care te saboteaza.

   

  Intelegand si eliberand aceste dinamici de autosabotare iti poti permite sa iti creezi experientele constient. Astfel, va avea o rezonanta profunda in calitatea vietii tale, iti va aduce mai multa intelepciune si claritate, mai multa vitalitate in corp, relatii armonioase cu ceilalti si vei putea discerne ce te serveste si ce nu in alegerile pe care le faci, eliberand din viata ta lucrurile care nu te mai servesc.

   

  Ca terapeut acest curs te va sustine in a intelege relatia dintre cuvant, emotii si corp, somatizarile specifice blocajelor emotionale. Este un curs experimental pentru dezvoltare persoanala si intelegere mai profunda a fiintei.

   

 • Scopul cursului este sa devenim liberi si responsabili sa experimentam cu adevarat, cu claritate, indrazneala si curaj, permitand energiei sa ne serveasca in ceea ce constient alegem sa cream.

 • Pe parcursul intalnirilor noastre vom explora:

  • Folosirea terapiei de eliberare somato-emotionala prin cuvant

  • Terapia prin respiratie

  • Eliberarea blocajelor din fascii de traume fizice vechi si tipare emotionale (precum vina, rusine, frica etc.) si fluidizarea energiilor in corp

  • Armonizarea si alinierea corp-minte-suflet

  • Autovindecarea prin procesul de constientizare al programelor mentale si al credintelor, detectand modul defectuos de functionare al mintii

  • Inlocuirea credintelor toxice cu stari de claritate pentru o viata echilibrata, armonioasa, de evolutie

  • Detectarea programelor mentale inconstiente de supravietuire (profunde, defectuoase) care ne saboteaza viata si crearea constienta a unei realitati diferite prin eliberarea tiparelor vechi si a modalitatilor vechi de a actiona

 • Detalii practice

  Intalniri

  Vor fi 3 zile de curs 

  vineri *** 14 -19

   sambata *** 11-18 

  duminica *** 10-13

  Cursul are loc in Iasi, zona Copou, in perioada 25-27 martie.

  Grupul

  Acest curs este pentru cei care isi doresc cu adevarat o schimbare in viata lor, sunt deschisi la nou si au flexibilitate interioara.

   

  Modul de desfasurare al cursului este lucrul in echipa intr-un grup de maximum 20 persoane. Vei experimenta metodele pe tine insuti si la randul tau vei aplica terapia pe alti participanti.

   

  Cursul va fi sustinut de psiholog & terapeut Daniela Bercu impreuna cu Teofana Grecea, coach & facilitator TRE®.

  Investitie

  Costul este de 600 RON - include facilitarea, materialele oferite și gustări în pauze.

  Inscriere

  Sunt experiente cu totul noi, revelatoare intr-un cadru de echilibru si siguranta. Pentru crearea unui grup armonios, in care sa rezonam unii cu altii, ne vom permite selectarea celor care vor lua parte la acest curs.

   

  Inainte de a va inscrie, va rugam sa va luati timp sa cititi in detaliu informatiile despre curs si daca rezonati cu ele completati formularul de aici.

 • Citind mai jos va puteti informa despre una dintre metodele principale pe care le vom experimenta de-a lungul cursului.

   

  Terapia de eliberare somato-emotionala prin cuvant este una dintre metodele principale pe care le vom experimenta. Aceasta sondare a subconstientului si eliberarea traumelor, poate fi accesata prin folosirea cuvintelor cheie care se asociaza momentelor traumatice. Anumite cuvinte sunt ca niste chei ce ne scot la suprafata emotii si disconforturi fizice pe care in stare constienta nici nu le banuiam existente.

   

  Spre exemplu, un cuvant puternic este numele de botez care poarta cu el o incarcatura foarte mare. Atunci cand lucram cu numele de botez in multe cazuri sunt aduse la suprafata senzatii in corp, stari emotionale variate, foarte diferite intre ele.

   

  Cand cel cu care se lucreaza in terapie, e pus sa-si spuna numele cu voce tare, ii poate aparea o stare de agitatie combinata cu o emotie ce incorporeaza rusinea, timiditate sau in alte cazuri numele i se poate parea gol, lipsit de sens, neplacut, sau se poate simti foarte strain de acest nume, iar ca senzatii se pot simti amorteli sau usoare dureri in diferite parti ale corpului. Atunci cand ne simtim straini de numele nostru corpul nostru energetic este indepartat de cel fizic si experimentam stari de apatie, slabiciune, lipsa de energie, uneori chiar si stari depresive.

   

  In practica terapeutica, un exemplu care apare adesea este asocierea numelui de botez cu rusinea, timiditatea, cu diferite trasaturi de caracter cu care cel in cauza s-a identificat de-a lungul vietii fara sa-si puna problema ca el poate alege si alte caracteristici pe care sa le manifeste. De exemplu: Ion e timid, Ion e slab, Ion nu poate.

   

  Cand cel in cauza e pus sa asocieze acest cuvant cu o imagine sau cu un gand care i-a venit instantaneu poate avea o imagine din trecut, de exemplu cand la scoala a fost pus intr-o situatie de stres, activindu-i timiditate si el a continuat acest tipar in orice situatie de viata asemanatoare primei experiente, identificandu-se fals cu aceasta trasatura de caracter in majoritatea situatiilor stresante din viata.

   

   

  Adus in situatia de a-si constientiza momentul traumatic din trecut in care s-a blocat, Ion din cazul exemplificat, nu va mai alimenta acest tipar si treptat se elibereaza de timiditate, prin constientizarea starilor traite in trecut si prin retrairea acelui moment.

   

   

  Subliniez, este foarte important in procesul terapeutic ca omul sa fie ghidat sa retraiasca acel moment cu toate starile si senzatiile si emotiile din acel moment blocant din trecut. Nu este suficienta simpla aducere aminte a momentului, ci retrairea lui. In cazul doar al aducerii aminte, mintea imi va aduce propria interpretare, nu adevarul trairii, si poate sa ma duca pe cai false.

   

   

  Omul va trai eliberarea de sub influenta acelei credinte false care i-a folosit ca tipar in dezavantajul sau de-a lungul vietii. Va putea alege constient ce sa manifeste, iar corpul fizic va raspunde prin cresterea energiei, a tonusului, a flexiblitatii.

   

   

  Mai multe materiale create de Daniela Bercu gasiti mai jos:

   

  Interviu Viva Fm - 25 de minute - emotii si armonizare

  Articol despre vindecarea somato-emotionala si timpul psihologic

  Interviu TVR - 50 de minute - relatia dintre corp, emotii si spirit

  Interviu Intalnire in Punctul Zero - despre aspectele noastre creative si distructive

 • Acest curs este pentru cei care isi doresc cu adevarat o schimbare in viata lor, sunt deschisi la nou si au flexibilitate interioara.​

 • Despre noi

  Daniela Bercu

  terapeut holistic si psiholog

   

  Lucrez cu oamenii si ma intalnesc cu sufletele lor de 25 de ani. Am experimentat cu zeci de tipuri de terapii pe care acum le imbin cu usurinta si inspiratie. Scopul lucrului meu cu oamenii este ca ei sa devina proprii lor maestri, sa isi inteleaga fiinta, cum functioneaza, sa treaca cu usurinta prin viata, eliberati de constrangerile mentale si sociale, de tiparele mostenite si dobandite. Scopul terapiilor, pe langa armonizare si vitalitate, este ca oamenii sa devina fiinte suverane si libere cu o profunda intelegere a sufletului si a functionalitatii mintii lor. Dincolo de aspectul uman, prin experientele sale pe acest Pamant omul isi poate îmbogati sufletul cu intelepciune si deveni cat mai maret.

   

  Terapiile de eliberare somato-emotionala sunt metodele mele de lucru preferate pe care le-am aprofundat, dezvoltat si le desfasor pentru a aduce oamenii la o stare de bine, naturala, de pace interioara si armonie în viata lor. De-a lungul timpului, am studiat si aplicat terapii complementare, osteopatie, terapie craniosacrala, acupunctura, medicina energetica, medicina populara si consilierea in dezvoltare personala. Acestea, combinate cu intelegerea psihologului si psihoterapeutului, duc la revigorarea si reinnoirea vietii clientului in moduri nebanuite. Prin aplicarea consilierii in dezvoltare personala am sustinut sute de oameni in a-si crea potentiale noi, pline de bucurie si pace. La randul lor, ei au schimbat in bine viata celor apropiati.

   

  Pasesc cu incredere prin viata si creez cu usurinta comunitati de oameni oriunde ma duc. Facilitez cu bucurie si profunzime procesele de transformare ale celor cu care lucrez. Experientele mele de lucru includ oameni atat din Romania cat si de peste hotare, asa incat mi-am format o viziune ampla asupra fiintei umane. Am avut binecuvantarea de a fi formata de maestri ai sufletului si cuvantului, cel mai drag sufletului meu fiind a noastra doamna Ana Pricop.

  Teofana Grecea

  coach si facilitator TRE®

  Prin coaching, prin terapii si prin existenta mea in lume scopul meu e acelasi: sa aduc starea de Creator cu mine oriunde ma aflu si sa ii sustin pe altii sa o experimenteze, traind-o eu si luminand-o ca potential. Scopul meu in lucrul cu oamenii si sufletele lor este ca cei cu care lucrez sa ajunga sa creeze constient si responsabil, in pace, bucurie si armonie in mod constant.

   

  De 10 ani sustin oamenii in transformare in calitate de coach si de 3 ani facilitez clientilor mei intoarcerea spre propria fiinta, propriul corp prin practica TRE®. Am descoperit terapiile de eliberare somato-emotionala prin contactul cu Daniela Bercu si m-am indragostit de simplitatea, profunzimea si eficienta lor. Pentru mine sunt cel mai complet instrument de armonizare - le folosesc in continuare atunci cand ma simt blocata, ingreunata, neclara si le integrez in sesiunile de coaching/TRE®.

   

  Aprofundandu-mi pasiunea pentru crearea unei bunastari interioare durabile prin legatura dintre corp, minte si emotii am studiat de asemenea terapia cranio-sacrala, osteopatia prin metoda Yumeiho si zeci de metode de dezvoltare personala.

   

  Daca doriti sa aflati mai multe despre mine va puteti uita pe site-ul meu, sau daca vreti sa cititi din articolele mele gasiti blogul aici.

 • Pentru a va inscrie apasati butonul de mai jos

  Inainte de a va inscrie, va rog sa va luati timp sa cititi in detaliu informatiile despre curs si daca rezonati cu ele apasati butonul de mai jos si completati formularul.

  All Posts
  ×